Spring naar inhoud

Sluier over Nederland

Volle terrassen. Rokende meisjes in minirok. Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar dat was het straatbeeld in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan in de jaren 70. Nu is het een Islamitische staat en dragen de vrouwen een Burka. In Indonesië, land van de prachtige kleurige sarongs, toch nauwelijks een aanstootgevend kledingstuk te noemen, rijdt kledingpolitie rond, die met name jonge meisjes aanspreekt op hun kleding. Hoofddoek verplicht, blote benen of armen zijn niet toegestaan.

Inmiddels gaan in Nederland stemmen op, om in zwembaden mannen en vrouwen gescheiden te laten zwemmen. Jonge meisjes worden op scholen aangesproken op te korte truitjes en rokjes; dit leidt teveel af! Modeontwerpers komen met een collectie kleding die is geïnspireerd op de Islamitische kledingvoorschriften, inclusief alles bedekkende zwemkleding voor vrouwen.

Ik moet weer denken aan de uitspraken van Kasim Tekin, docent maatschappijleer op de christelijke(!) scholengemeenschap Het Baken te Almere. Hij zei letterlijk: "Die vluchtelingen zijn allemaal heel zielig maar ze zijn onderdeel van Allah's plan voor de kolonisatie van het Westen. Wie had bijvoorbeeld eind negentiende- en begin achttiende eeuw, in de laatste honderd jaar van het kalifaat, ooit nog durven dromen dat de machtscentra van ‘grote vijanden’ van het moslimrijk, hoofdsteden als Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn zouden worden versierd met de honderden, al dan niet duizenden moskeeën, gebedshuizen, scholen en stichtingen waar Allah wordt aanbeden en van waaruit wordt opgeroepen tot Zijn religie? Wie had destijds durven beweren dat in deze steden ooit kerken zouden worden opgekocht en omgebouwd door moslims en dat zij invloed zouden kunnen uitoefenen op het beleid van deze landen? En wie had zich ooit durven voorstellen dat moslims in Europa zich vaak sterker vast zouden houden aan hun religieuze identiteit dan het gros van de bevolking in landen die al eeuwen door moslims worden bewoond?"

Ach, zo'n vaart zal het toch niet lopen, niet zo islamofoob doen! Maar dan stuit ik op het essay van Afshin Ellian in Elsevier van oktober 2014,  waarin hij uitlegt hoe de moslim denkt: "De profetologie is de bron van de absolute claim op superioriteit. De islam met zijn gemeenschap, de ummah, voelt zich in moreel en historisch opzicht superieur aan elke andere religie of cultuur. Deze [....] superioriteit omvat alles en is onbeperkt. De superieure religie die de definitieve voltooiing van de profetologie is, representeert het perfectste en het reinste op aarde: dat is de islam.".  Hij besluit als volgt: "Niet alleen de weerloosheid van moslims, maar ook het Europese nihilisme, dat niet bereid is de vrijheid te verdedigen, biedt jihadisten de mogelijkheid om de politieke islam op Europese bodem te verspreiden. De eeuwige terugkeer van de gewelddadige jihad is de toverformule waarmee deze horde uit het niets tevoorschijn komt. We zullen moeten strijden tegen de horde, met pen en geweer – de strijd wordt ons opgedrongen." Dus toch!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.